SPAUSKITEnorėdami aplankyti Krekenavos ekskursiją!
Siekdami užtikrinti patogų naudojimąsi mūsų - www.krekenavos.lt interneto svetaine, jos funkcionalumą ir efektyvumą, naudojame slapukus. Ar sutinkate, kad Jūsų įrenginio atmintyje būtų išsaugomi slapukai? Daugiau informacijos apie slapukų naudojimą galite rasti Slapukų naudojimo politikoje. x
21-03-16
Originalus straipsnio failas: pdf

Naująsias dešreles kerta ir tie vaikai, kurie jų iki šiol nemėgo

Ne paslaptis, kad vienas didžiausių tėvų rūpesčių – kaip sveikai ir skaniai pamaitinti savo atžalą. Žinoma, neretai svarbu būna ir tai, kaip greitai maistas gali būti paruoštas, tad dešrelės, kurias išradingai ir per trumpą laiką galima patiekti ant stalo, dažnai tampa puikia išeitimi.

Tačiau toli gražu ne visi produktai, skirti vaikams ir atitinkantys tėvų lūkesčius, yra ir skanūs, ir sveiki. Visai neseniai prekyboje pasirodžiusi būtent vaikams skirta „Krekenavos agrofirmos“ naujiena – „Kodėlčiuko“ virta dešra, dešrelės ir paštetas– maloni išimtis, nes atitikmens Lietuvoje neturintis produktas yra ne tik ypatingo skonio, bet ir gaminamas nenaudojant jokių dirbtinių priedų, tad mažieji gali skanauti tikrai sveiką ir specialiai jiems sukurtą maistą.

Pirmieji kritikai – savi vaikai

Kaip pasakoja naujųjų produktų seriją sukūręs „Krekenavos agrofirmos“ technologas inovacijoms ir vystymui Andrius Krivošejevas, jį įkvėpė savi vaikai – du labai maistui išrankūs sūnūs.

„Mūsų namuose nuolat vyksta derybos, ką mažieji valgys, o ko ne, nes bet ko jiems neįsiūlysi“, – šypsojosi Andrius. Jis sako įdėmiai stebėjęs, ką jo atžalos mėgsta labiausiai ir pasistengęs viską suderinti.

„Pastebėjau, kad jiems labai skanus natūralus sviestas – ne riebalų mišinys, bet tikras kokybiškas sviestas. Jei valgo makaronus, būtinai reikia tikro sviesto pagardo, jei bulves ar jų košę – irgi naudojame sviestą. Supratau, kad šis maisto priedas būtinai turi būti naujame gaminyje.

Iššūkiu man tapo sukurti dešreles, kurios skoniu įtiktų mano paties vaikams, nes jas sūnūs valgo labai retai ir nenoriai. Kadangi dešreles dažniausiai valgo vaikai, man buvo labai svarbu, kad jos būtų dar ir sveikos, be jokių E ar kitokių dirbtinių priedų ir įtiktų ne tik mano ar kitų vaikų skoniui, bet ir patenkintų tėvelių lūkesčius“, – pasakoja A.Krivošejevas.

„Kodėlčiuko“ serijos kūrimas užtruko palyginti ilgai – daugiau nei pusmetį. Tiek laiko technologas kiekvieną savaitę vidutiniškai šešis kartus sukurdavo po bandomąjį dešrelių, dešros ar pašteto mėginį.

„Dirbau kruopščiai ir atsakingai, būdavo, kad per dieną ir po kelis bandomuosius produktus sukurdavau, tačiau turiu pripažinti, kad toli gražu ne visi bandymai pakliūdavo ant atestuotų degustatorių stalo.

Paragavęs suprasdavau, kad tai dar toli gražu ne tai, kas mane tenkintų ir ką norėčiau pasiūlyti vaikams, o tada vėl ir vėl bandydavau. Ilgai užtruko suderinti mėsos, riebalų, prieskonių proporcijas, sukau galvą, kaip į dešreles įterpti natūralų ir kokybišką sviestą, kiek jo turi būti, kad pašildžius maistą pasklistų malonus pieno kvapas, o valgydami vaikai jaustų taip mėgstamo sviesto skonį“, – pasakojo technologas.

Kai galiausiai rezultatai tenkino visus lūkesčius, jam gerokai palengvėjo – analogų Lietuvoje neturintis ir tik vaikams skirtas produktas gali keliauti ant mažųjų stalų.

Rezultatui pasiekti – šimtas bandymų

„Kiekvienoje rimtoje ir save bei pirkėją gerbiančioje įmonėje yra atestuotų degustatorių komanda, – darbo ypatumus atskleidė A.Krivošejevas. – Tai žmonės, kurių juslinės, skonio savybės atitinka keliamus reikalavimus, o tai patvirtinta specialiais atestatais, tad bet kas jais tapti tikrai negali“.

Kuriant „Kodėlčiuko“ liniją degustatoriai maždaug kartą per savaitę vertindavo jo sukurtą produktą, o tada išreikšdavo savo nuomonę pildydami specialų klausimyną.

„Atsižvelgdamas į tai, tobulinau savo receptą ir galiausiai kone po šimto bandymų pavyko išgauti tobulą skonį, atitikusį keliamus aukštus reikalavimus. Taip ir gimė sveikas, be jokių E ar kitokių dirbtinių priedų produktas, kuriame yra natūralaus, net 82 % riebumo sviesto“ – sakė „Krekenavos agrofirmos“ technologas inovacijoms ir vystymui.

Būtent jis yra sukūręs apdovanojimus ir pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje pelniusius gaminius – produktų liniją „Mėsinga“, pasižyminčią itin dideliu mėsos kiekiu, taip pat produktus, pelniusius 2015 metų gaminio apdovanojimą – plėšomą jautieną bei kiaulieną.

Panašu, kad ir naujoji atitikmens šalyje neturinti „Kodėlčiuko“ linija gali tapti tikru perversmu – niekas kitas Lietuvoje iki šiol nesugebėjo sukurti produkto, pasižyminčio visomis geriausiomis savybėmis: jis yra sveikas ir atitinka net reikliausių mažųjų vartotojų skonį.

„Beje, svarbu pabrėžti, kad šios produktų linijos galiojimas kur kas trumpesnis nei kitų virtų dešrų, dešrelių ar paštetų, nes neįmanoma tikėtis, kad maisto, kuriame nėra dirbtinių priedų, galiojimas būtų išskirtinai ilgas, ir tai, mano nuomone, dar vienas jo privalumas, liudijantis aukštą kokybę“, – pasakojo A.Krivošejevas.

Išskirtinė pakuotė, skirta vaikams

Naujiena Lietuvoje tapo ne tik sveiki ir ypatingai skanūs produktai vaikams, tačiau ir visos „Kodėlčiuko“ linijos įpakavimas – žaisminga, mažojo valgytojo akiai patraukli etiketė su linksmai nusiteikusiais „baubukais“ patiks kiekvienam, o patogus ir apgalvotas įpakavimas paliks teigiamą įspūdį tėveliams.

Dešrelės nedidelės, jas paprasta greitai nulupti ir virti, o paštetas, supakuotas po du 60 gramų ritinėlius, tad vieną sunaudojus, kitą galima ramiai padėti į šaldytuvą ir nebijoti, kad suges.

Dar viena džiugi žinia, kad jau artimiausiu metu „Kodėlčiuko“ linijos produktus perkantieji viduje ras malonią staigmeną – lipdukų, žaidimų ar kitokių mielų staigmenėlių.

Spauda-apie-mus Atgal