Burnoje tirpstanti plėšyta mėsa tiks ir pietums, ir vakarienei

Kaip greitai paruošti salotas ar skanius blynelius su mėsos įdaru, jei jautiena ar kiauliena verda apie dvi valandas? Kaip sutaupyti laiko ruošiant pietus ir vakarienę šeimai ar vaišes staiga užklupusiems svečiams? Iš ko padaryti skanų lavašo ar tortilijos įdarą?

Tokį galvosūkį įminė Krekenavos agrofirma, pasiūliusi unikalius gaminius – plėšomą kiaulieną ir plėšomą jautieną. Vos pusvalandį orkaitėje kepama mėsa tampa sultinga ir minkšta, o jai susmulkinti nereikia net peilio. Tai įmanoma padaryti dviem šakutėmis.

Pasaulyje gerai žinomas paruošimo būdas, kai kiauliena tampa lengvai plėšoma skaidulomis (anglų k. „pulled pork“, o jautiena – „pulled beef“). Verčiant pažodžiui į lietuvių kalbą „pulled“ reiškia „plėšomas“.

Kadangi ši mėsa tikrąja to žodžio prasme lengvai šakutėmis suplėšoma atskiromis skaidulomis, Krekenavos agrofirmos darbuotojams kilo mintis šiuos naujus produktus taip ir pavadinti – „Plėšoma kiauliena“ ir „Plėšoma jautiena“.

Tokių maisto produktų gamybos technologija nėra sudėtinga, tačiau namie norint patiems pasiruošti tokios mėsos reikėtų daug sugaišti.

Kad mėsa taptų tokia minkšta ir sultinga, bet galėtų būti plėšoma, ją tektų virti apie 12 valandų palaikant nuolatinę 80 laipsnių temperatūrą. Ir šį darbą jau atliko Krekenavos agrofirma.

Prekybos centre galima įsigyti marinuotą, išvirtą ir visiškai paruoštą kepti plėšomą kiaulieną arba jautieną. Namuose tereikės išimti ją iš pakuotės, pakepti orkaitėje apie 30 minučių arba 5 minutes pašildyti mikrobangų krosnelėje.

Tada dviem šakutėmis lengvai suplėšysite visą mėsos gabalą atskiromis skaidulomis, o pakuotėje esantis marinatas taps puikiu padažu.

Taip paruošta mėsa puikiai derės su makaronais, bulvių koše, salotomis. Tokią mėsą galima panaudoti ir blynelių, kebabų ar picos įdarui ruošti ir išskirtiniu patiekalu nustebinti šeimos narius ar svečius.

Plėšyta mėsa ne tik padės šeimininkėms sutaupyti laiko, bet ir paįvairins jūsų patiekalus.

Taip pat skaitykite